Oznake: 

 • Avtor
  Prispevki
 • #899
  plasmagrain
  Keymaster

  V tej prvi temi bodo lahko uporabniki debatirali o prednosti našega projekta.

  #916
  matb
  Participant

  Prednost projekta je vsekakor to, da uvaja model mobilne predelave kmetijskih pridelkov po meri uporabnika in situ. Prednost modela je v znižanju stroškov logistike kmeta, ki končni produkt proda po tako nizki prodajni ceni (npr. žito), da cena komajda pokrije stroške pridelave in obdelave. Mobilni model omogoča diverzifikacijo proizvodnje in višjo dodano vrednost.

  #918
  plazma
  Participant

  Z uporabo mobilne enote za predelavo kmetijskih pridelkov se bodo vsekakor skrajšale transportne poti, znižali se bodo stroški pridelave in projekt bo pomembno prispeval k varstvu okolja.

  #919
  matb
  Participant

  V kmetijstvu je še vedno preveč uporabe FFS. Upam, da inovativni projekti v agroživilstvu sledijo ciljem EU, zmanjšanju uprabe kemičnih sredstev z dolgoročnimi pozitivnimi učinki na okoljsko trajnost.

  #943
  Rok Tratnjek
  Participant

  Glede na to, da plazemska obdelava zrnja poteka brez uporabe FFS in je do okolja prijazna, je omenjena tehnologija vsekakor prihodnost za svetovno kmetijstvo. EU in celotna mednarodna skupnost stremi k ciljem zmanjšanja uporabe FFS v kmetijstvu, tako je smiselno, da se podpirajo in financirajo razvojni projekti, ki ponujajo sodobne, inovativne rešitve za pridelavo hrane.

  #946
  plazma
  Participant

  EU namerava do leta 2050 postati podnebno nevtralno gospodarstvo z ničelnimi neto emisijami toplogrednih plinov. Pri prehodu bodo imeli pomembno vlogo vsi deli družbe in vsi gospodarski sektorji – od sektorja električne energije do kmetijstva in gozdarstva.

  #947
  plazma
  Participant

  Plazemska tehnologija je v širši javnosti neznano področje. »Opinion makerji« bodo morali najprej pridobiti zaupanje strokovne in širše javnosti.

  #948
  Katja Nemec
  Participant

  Tehnologije sevanja je v agroživilski industriji najbolj poznana po podaljšanju svežine živil, povečanju higiene in varnosti živil. V kmetijskem sektorju je plazemska dodelava semen/zrnja še velika neznanka.

  #954
  plazma
  Participant

  Kmetje bodo naklonjeni sodobni plazemski obdelavi in ekološkemu tretiranju semena žit, če bo zadeva seveda ekonomična.

  #955
  matb
  Participant

  Raziskave kažejo, da so pridelki s plazemsko razkuženim semenom primerljivi s kontrolo. Končni pridelek odigra ključno vlogo pri kmetih, torej ima plazma potencial.

  #956
  Katja Nemec
  Participant

  Uporaba plazemske tehnologije predstavlja veliko poslovno priložnost v agroživilstvu. Še posebej ker gre za čisto energijo, ki nadomešča uporabo kemičnih sredstev v kmetijstvu.

  #987
  matb
  Participant

  Plazemska tehnologija ponuja za okolje popolnoma »čist« način obdelave semen, kar predstavlja preventivo pri varovanju okolja in pomembno prispeva k trajnostnemu razvoju.

 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.